Loading...
Hrvatski  | EnglishGlavni pokrovitelj
 Pokrovitelj
 

Repozitorij
 


CASE 25
 

U Zagrebu u Hypo centru 10.-12.06.2013.g. održati će se tradicionalna već 25. konferencija o metodama i alatima za razvoj poslovnih i informatičkih sustava pod sloganom:

PRATIMO TRENDOVE U RAZVOJU SOFTVERA!

Želimo okupiti IT stručnjake i korisnike da bi čuli, vidjeli i isprobali što je novoga na području razvoja IT. Nadamo se da će nas podržati dosadašnji tradicionalni pokrovitelji: FOI Varaždin i IEEE sekcija Hrvatska, Citus d.o.o, Veleučilište u Rijeci (pokrovitelji prijavite se!).

Čemu tradicionalna CASE developerska konferencija? Na njoj doznajemo odgovore na dileme o Servisima usmjerenoj arhitekturi (SOA), softveru kao servisu (SaaS) i računalstvo u oblaku (Cloud Computing) te kako ih lakše razvijati. Uvjeravaju nas da su to tri su čimbenika koji doprinose jednostavnijem IT budućnosti. Oni omogućavaju povećanu mogućnost izbora, manju cijenu a korisnik može birati softver kao uslugu (SaaS). Tražimo predavače za predavanja, prezentacije, radionice i seminare koji će to objasniti, praktično pokazati ili podvrgnuti kritici!

Predavanja će biti grupirana (tražimo predavače) prema temama kao:
- Informatizacija poslovnih procesa (metodologije, modeliranje i arhitekture, metodama za brzi razvoj aplikacija (RAD, agilnim metodama) - Načine izrade bogatih Internet aplikacija (Rich Internet Applications, RIA) s naglaskom na mogućnost integracije sa drugim sustavima.
- Razlika između web i internet aplikacija te alati (Adobe Air, Flex, Java Web Start, Microsoft alati,…- usporedba?).
- Razvoj Cloud computing (računalstvo u oblaku) sa raznih aspekata (npr. SW za razvoj, sigurnosti, privatni oblaci, stvarni troškovi, itd. ).
- Pozabaviti ćemo se razvojem mobilnih aplikacija (za telefone i tablete, Kinetiks i sl.), a posebno odabirom tehnologija za razvoj (zbog raznolikosti platformi: iPhone, Android, WinPhone, QT, ..) a posebno u poslovnim programskim rješenjima (i specijalnim kao npr. M2M).
- Više jezgreni procesori (fiksnih i mobilnih uređaja) zahtijevaju konkurentno programiranje – kako se to radi?

Želimo prikazati rješenja koje će se temeljiti na SW kao servisnoj usluzi (SaaS) prema potrebama i sa plaćanjem servisa koji vam trebaju prema potrošenom (kao i struja i voda) a bez početnih investicija u vlastiti informatički odjel. Da li Cloud computing zaslužuje današnju veliku pažnju poslovnih krugova (opasnost za poslovanje?) i što nosi mogućnost korištenja privatnih ili javnih oblaka.

Informatika za mobilnost sada se takmiči u popularnosti s informatikom za poslovanje. Trenutno preteže velik broj mobilnih aplikacija namijenjen ljudskim aktivnostima izvan radne sredine no veće novo područje su poslovne mobilne aplikacije.

Ove godine posebno ćemo se usmjeriti na mobilna rješenja i okrugli stol.

Javite se sa naslovom što prije (do popunjenja satnice) a naviše u roku 30 dana (sa sažetkom). Najbolje da prijavite on-line prijavom preko weba.

 

PRIJAVITE SE NA KONFERENCIJU

 
I OSVOJITE TABLET
http://www.pipo.com/uploadfile/attachment/201206/1340536432_85_2655.jpg

 


copyright © 2015 Case - informatički inženjering